Voda čo nás drží nad vodou.

Letné majstrovstvá SR starších žiakov - kategória A

17.06.2009 12:54

V dňoch 12-14.júna 2009 sa na termálnom kúpalisku Vadaš v Štúrove konali Letné majstrovstvá Slovenska starších žiakov kategórie A. Za náš plavecký klub sa ich zúčastnila jediná plavkyňa - Hanka Poljaková. 

Štúrovo privítalo účastníkov majstrovstiev rozpačitým počasím zodpovedajúcim skôr aprílu ako začiatku leta. Studený severný vietor preháňal po oblohe čoraz väčšie a väčšie porcie oblakov , až sa nakoniec slnko schovalo za nimi nadobro. Keď sa objavili na hladine bazéna kvapky , všetci sme si túžili byť radšej niekde v teple plavárne. Zima a vietor. My sme mali ešte aj tú smolu, že naša plavkyňa plávala až v predposlednej disciplíne toho dňa a tak sme si na lavičke pretrpeli vrtochy počasia , ktoré bolo v ten deň ozaj vynaliezavé. Konečne prišla na rad súťaž 200 m prsia. Uzimené, drkotajúce plavkyne vystúpili na bloky a v zápätí sa hneď aj ozval štartový signál. Po prvej obrátke začalo byť jasné , že táto disciplína dnes asi nevyjde tak, ako sme si to priali. Hanka plávala trochu stuhnuto a aj keď bojovala naplno, čas 3:11,47 stačil na 6.miesto.

 

Sobotňajšie ráno začalo už trochu optimistickejšie. Zima s vetrom síce ostala, ale oblakov bolo menej a vyhliadky na zlepšenie počasia začali naberať reálnejšie obrysy. V predpoludňajšom súťažnom poldni štartovala Hanka hneď v prvej disciplíne : 100 m voľný spôsob. Štart sa vydaril a aj výkonovo to vyzeralo celkom dobre. Konečný čas 1:07,90 síce nedosiahol hodnotu jej osobného maxima (1:07,29), ale vzhľadom na to, že sa plávalo na 50 metrovom bazéne a nie na dvadsať päťke , kde bol dosiahnutý, patrí k nesporne hodnotným výkonom. Konečné umiestnenie : 7.miesto bolo v tejto silne obsadenej disciplíne úspechom.

V popoludňajšom súťažnom bloku Hanka plávala ešte v dvoch disciplínach : 50 m voľný spôsob a 100 m prsia. V oboch sme si v kútiku duše robili nádeje na medailové umiestnenie. Vypálilo to však inak a šťastie pri nás nestálo. Ušlo sa nám v oboch prípadoch nevďačné štvrté miesto a a medaila nám unikla naozaj iba o vlások .

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.