Voda čo nás drží nad vodou.

Míting priateľstva

13.10.2008 09:05

  Mesto Rimavská Sobota bolo minulý víkend hostiteľom plaveckých klubov zo Slovenska a susedného Maďarska. Plaveckému klubu Rimavská Sobota sa v spolupráci s Krajským plaveckým združením Banská Bystrica podarilo obnoviť tradíciu medzinárodného plaveckého podujatia „ Míting priateľstva“. Kluby z Banskobystrického kraja a oddiely z Ózdu, Szerencsu, Mezokovezdu, Salgótarjánu a Egru vytvorili obrovské športové podujatie za účasti takmer 200 plavcov. Míting otvoril predseda Komisie mládeže a športu v Rimavskej Sobote Mgr. Štefan Koháry a predseda Krajského plaveckého združenia Banská Bystrica pán Milan Záborský.
  Deväť plavcov reprezentovalo aj naše mesto . Po takmer trojmesačnej prestávke opäť dokázali, že sa dokážu uplatňovať aj na medzinárodných podujatiach. Dohromady získali až sedemnásť ocenení.
  Najlepšiu pripravenosť ukázal len deväť ročný Benjamín Babús, ktorý získal dve prvé a dve druhé priečky. Zároveň si vo všetkých štartovaných disciplínach výrazne zlepšil svoje minulosezónne maximá. Hanka Poljaková, ako najlepšia rimavskosobotská plavkyňa obsadila dve prvé priečky, na zvyšné tri disciplíny jej sily vystačili na jedno druhé, jedno tretie a nakoniec na jedno štvrté miesto.
  Juraj Husár, po období, keď mu jeho zdravotný stav nedovoľoval súťažiť, sa opäť dostáva do pôvodnej kondície. Tromi tretími priečkami dokázal poraziť slovenskú konkurenciu, a o najcennejšie umiestnenia ho obrali len plavci zo susedného Maďarska. V prsiarskych disciplínach si svoje maximá zlepšil Samo Šebok a získal jedno druhé a jedno tretie miesto. V znakových disciplínach nás nesklamal Mihály Máté s dvomi striebornými priečkami. Tretie miesta získal v disciplínach 50 metrov voľný spôsob a 50 metrov prsia.
  Do rimavskosobotského súťažného kolektívu sa pomaly začali začleňovať aj Grétka Sallaiová, ktorá obsadila pekne 11. a 14. miesto, a rovnako aj Lucka Staššáková s dvomi šiestymi miestami a jedným deviatym miestom.
  Porovnať si sily mali možnosť aj najmenší plavci narodení v rokoch 2000 a 2001. V dievčenskej kategórii zastupovala PkRS Lea Antalová, ktorá obsadila jedno 13. a jedno 12. miesto. V kategórii chlapcov získal cenný bronz Jakub Husár, ktorý si ešte napokon vybojoval štvrtú priečku v disciplíne 25 metrov prsia.
  Vzhľadom k tomu, že organizácia súťaže bola veľmi náročná, chcel by som sa poďakovať všetkým priaznivcom plaveckého športu, ktorí svojou prácou a snahou pomohli pri realizácii tohto podujatia, najmä firme Gemernákup a Ing. Alexandrovi Madarászovi, pánovi Babúsovi, Poljakovi, Centru voľného času Relax, kaviarni Na lúke, ako aj Technickým službám mesta.
  Pevne verím, že tradícia tohto podujatia ostane v našom meste čo najdlhšie a každým rokom sa budeme tešiť zo stúpajúcej návštevnosti.  

Ján Valach                                                                Fotky z podujatia 
Predseda PkRS

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.