Voda čo nás drží nad vodou.

ORCA CUP 2008 Bratislava

09.05.2008 00:00

Jedno z najväčších plaveckých podujatí tohto roka sa konalo minulý víkend v krytej plavárni na Pasienkoch v Bratislave. Plavecký klub ORCA Bratislava organizoval už desiaty ročník „ ORCA CUPU“. Až 460 plavcov zo 49. plaveckých oddielov si prišlo navzájom zmerať sily. Nechýbali plavci z Fínska, Slovinska, Estónska, Srbska, Čiech, Rakúska či Maďarska. Plavci mali možnosť vidieť našich reprezentantov Ľuboša Križka a Denisu Smolenovú pri plnení limitov na LOH v Číne.

Najlepšie z našich plavcov si počínal Juraj Husár, ktorý v disciplíne 50 metrov prsia obsadil 1. miesto s časom 47.57. V prsiach na sto metrov získal tretie miesto . V disciplínach 50 a 100 metrov voľný spôsob obsadil jednu štvrtú a jednu piatu priečku. Benjamín Babús po disciplíne 50 metrov voľný spôsob, kde v silnej konkurencii obsadil ôsme miesto, bol mierne nespokojný, no všetko si to vynahradil v motýlkarskej stovke, kde si vybojoval bronzovú priečku. V polovičnej vzdialenosti obsadil piate miesto a v disciplíne 100 metrov voľný spôsob siedme miesto. Hanka Poljaková bojovala okrem súperiek aj s 50 metrovým bazénom, ktorý jej nie veľmi vyhovoval. Štartovala v disciplínach 50 a 100 metrov prsia, kde obsadila siedme a ôsme miesto. V rovnakých disciplínach plával aj Samuel Šebok, sily mu však stačili až na 18. a 21. miesto. Je však nutné dodať, že Hanka Poljaková sa vo svojich disciplínach umiestnila ako druhá najlepšia Slovenka a Samo Šebok ako najlepší Slovák vo svojom ročníku.

Našich plavcov však trápila nevýhoda 50 metrového bazéna, keďže majú možnosť trénovať len v 25 metrovom bazéne, kde sa využívajú najmä obrátky na získavanie času. No azda najviac problémov mali so Slovinskou reprezentáciou, ktorá bola veľmi silne a kvalitne zastúpená.



 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.